Wat heb ik aan Psychologen?

Waarom zou je?

Iedereen heeft wel periodes dat het minder gaat. Dat kan zijn omdat je iets ergs overkomt, of zonder directe aanleiding, je zit gewoon niet goed in je vel. Vaak gaan die periodes wel weer voorbij; je lost het zelf op, of vrienden en familie helpen je weer op weg. Niks aan de hand. Maar soms is er wel iets aan de hand. Dan gaat zo’n periode niet zomaar voorbij, dan kunnen mensen om je heen je niet helpen. Je zit vast. Op zo’n moment doe je er goed aan naar een psycholoog te stappen. Zie het maar als de huisarts van de binnenkant: je gaat niet met elk wissewasje langs, maar als het echt even mis is kun je gewoon goed en snel geholpen worden.

En wie dan?

De keuze voor psychologen is heel persoonlijk. Vraag je huisarts er één aan te bevelen, of kijk zelf rond. Let dan goed op certificering, als iemand lid is van bijvoorbeeld het NIP of het NVPA, weet je dat die zich houdt aan een beroepscode. Als je je er van hebt overtuigd met een goed opgeleide vakman of vrouw te maken te hebben, moet je kijken of diens stijl je aanspreekt. Dat is hartstikke persoonlijk, de één is echt op zoek naar een oplossing, een ander zoekt meer troost zonder een duidelijk eindpunt te hebben. Daarom neem ik op deze site de moeite me uitgebreid aan je voor te stellen; dat je goed kunt bepalen of de visie en de werkstijl van Psycholoog Rotterdam ook bij jou past.

Wat ga je doen?

Psycholoog Rotterdam is een praktische psychologen praktijk. Dat wil zeggen dat we goed je klachten in kaart brengen, je een helder beeld geven van de behandelingen waarmee we jouw klachten aanpakken. Bij het opstellen van die plannen houden we rekening met jou, wat bij jou past, en hoe jij in elkaar zit. En dan gaan we het doen. Of beter, jij gaat het doen. In de regel hebben we 5 tot 10 behandelingen nodig om je klachten aan te pakken. Één sessie duurt 45 minuten.

En ben ik dan beter?

Meestal. Na behandeling is je klacht vaak weg. Je weet in ieder geval beter hoe je er mee om moet gaan.

Goed om te bekijken.

Wil je meer weten over psychologen, of heb je een specifieke vraag over jezelf, bel me even voor een afspraak of stuur mail Psycholoog Rotterdam – Sandra van Scheijndel.